Webdesign hjemmeside
Gode nettsider har god webdesign

ACDESIGN gjør din hjemmeside rask, fleksibel og søkemotorvennlig med CSS (X)HTML basert webdesign. Jeg designer brukervennlige nettsider for store og små bedrifter. Gode nettsider har god webdesign, og det er viktig for å lykkes på nett.

Webdesign og webutvikling av websider
 

Hva er god webdesign?

Du er kanskje en gründer i etableringsfasen, logoen er ferdig designet, og nå trenger du en god hjemmeside.

Webdesign er programmering, design og utforming av nettsteder

God webdesign gjør at:

 • Tjenester, produkter og informasjon er tydelig
 • Det er enkelt å finne frem på siden
 • Nettsiden er rask å laste ned
 • Websiden er tilgjenglig for alle brukere, også svaksynte
 • Webløsningen er fleksibel, og søkermotorvennlig
 • Websiden følger W3C retningslinjer og standarder

Klart og tydelig innhold rettet mot din målgruppe

Nettbrukere har konkrete oppgaver de vil løse. Når de kommer til din side må du klart og tydelig vise hva du kan hjelpe dem med. Innholdet må være informativt og lettfattlig med ord og uttrykk de forstår. Derfor må du vite hvem målgruppen din er, hvilke ord og uttrykk de bruker for å beskrive dine tjenester eller produkter.

Brukervennlig design gjør det enkelt å finne frem på siden

Brukervennlig design leder nettbrukeren rundt på siden. De finner enkelt frem til informasjonen de er ute etter, og de vet til enhver tid hvor på siden de befinner seg. God brukervennlig design gir trygghet, og det forsterker troverdigheten til nettstedet, og dine tjenester.

CSS (X)HTML basert webdesign er en profesjonell måte å bygge websider på

CSS (X)HTML basert webdesign er en profesjonell måte å bygge websider på, hvor design og koding holdes adskilt. Søkemotorene foretrekker websider med enkel design, ryddig koding og som følger webstandarder. Søkemotorvennlig webdesign gjør at hjemmesiden lastes raskt, og rangerer høyere opp på søkeresultatlistene.

Nettbrukere vil ha raske nettsider. Nettbrukere er svært utålmodig, og de går fort videre dersom de må vente mer enn 10-15 sekunder på at din side skal laste. Kun en CSS-fil er nok til å definere hvordan alle sidene på en webside skal se ut. Det resulterer i mye mindre koding. CSS-filen lastes bare en gang, og lagres lokalt i din datamaskin.

Enklere å oppdatere og forandre siden ved kun å forandre CSS-filen kan hele websiden få ett nytt design.

Gir bedre resultat i søkemotorer. Koding og design holdes adskilt og gjør det enklere for søkemotorene å finne relevant innhold, og dermed bedre rangering på søkeresultatlistene.

Websiden blir tilgjenglig for flere type brukere. Svaksynte eller brukere med spesielle nettlesere for blinde foretrekker CSS (X)HTML baserte websider. CSS følger webstandarder, noe som gjør det enklere for de spesielle nettleserne å lese websiden.

Optimalisert for dagens, og neste generasjons nettlesere. Webstandarder blir bestemt av W3C (World Wide Web Consortium). CSS følger webstandarder, og er dermed optimalisert for dagens, og neste generasjons nettlesere. Godkjent validert webside betyr at CSS og (X)HTML kodingen er gyldig i henhold til de webstandarder W3C bestemmer.

Velg riktig webdesigner for oppdraget

Nå vet du litt hva jeg legger i å lage en god hjemmeside, men det er ikke sikkert jeg er riktig webdesigner for ditt oppdrag.

Det finnes mange forskjellige typer websider. Noen er rene informasjonssider, som forteller om emner og temaer. Andre nettsider er markedsføringssider, som skal markedsføre spesielle varer eller tjenester, men ikke drive med direkte salg. Nettbutikker er sider som selger varer online og blogg (forkortelse for ”web-logg”) er sider hvor du skriver om emner som opptar deg, privat, faglig eller hobby.

Jeg lager nettsider som faller inn under kategoriene informasjonssider og markedsføringssider for privatpersoner, små og store firmaer.

Du trenger domenenavn og webhotell

Vil du bli sett på som et seriøst firma bør du ha ditt eget domenenavn. Du må ha et organisasjonsnummer i Brønnøysundregistrene for å registrere et domenenavn. Det finnes forskjellige toppdomener du kan registrere deg under.

De vanligste er .com, .net, .org, .biz, .nu og .no. De fleste norske selskaper velger et .no domene (.no står for norge). Hvis du f.eks skal registrere deg på kvasir må du ha et .no domene. De fleste selskaper som tilbyr webhotell tjenester kan også registrere domenenavn. Seriøse selskaper har kontrakt med Norid som er sentraleregistrerings-tjenesten for .no-domenet.

Webhotell er en plass på en server som du kan leie til din hjemmeside. Webhotell tilbys av såkalte ISP (Internett service provider) leverandører. Krav du skal sette til webhotell leverandøren er at de har lave og oversiktlige priser. Rask og stabil linjekapasitet med en oppetid på 99,95% og at serverene er i Norge. Enkel administrasjon av dine sider, og god support er også viktig. Hvis webhotell leverandøren tilbyr domeneregistrering skal de ha kontrakt med Norid.

Webdesign fra ACDESIGN

 • Standard webside
 • Skisse/Layout/Korrektur
 • Optimalisering av bilder og logo for web
 • Design tilpasset firmaets design profil
 • CSS (X)HTML validert koding
 • Google Analytics (gratis statestikk program)
 • Publisering av webside på ditt webhotell

Referanser - Din sikkerhet

Godt samarbeid underveis er ofte avgjørende for hvor vellykket et resultat blir. Noen av mine tidligere, og nåværende kunder har uttalt seg om deres erfaringer fra vårt samarbeid.

Pris på webdesign?

Spørsmål eller prisforespørsel kan sendes til post@acdesign.no
Du kan også benytte kontaktskjemaet for henvendelser.

Spørsmål om webdesign

Hva trenger du til en enkel hjemmeside?

Jeg trenger:

 • Logo (orginal filen fra designer)
 • Tekst i word-filer
 • Bilder (helst med en oppløsning på 240dpi)
 • Domenenavn
 • Webhotell og ftp informasjon

Hvordan lager du websider?

Jeg begynner alltid et web oppdrag med å se på teksten. Teksten deler jeg inn i kategorier som blir til forside og undersider, slik at jeg kan lage navigasjonen på siden. Jeg vurderer om teksten er lang nok, fordi en produktbeskrivelse på 3-4 linjer er 40-50 ord, men for å sikre god rangering i konkurranseutsatte markeder bør man nærme seg 300 ord. For enkelte typer sider har Google et ideal på hele 400-650 ord. Så ser jeg på hvordan teksten er skrevet, og hva som egner seg til headinger, titler, lister etc. Tilslutt sender jeg teksten tilbake til deg for korrektur og godkjenning.

Når jeg skal lage designet til hjemmesiden tar jeg ofte utgangspunkt i logoen, firmaets design profil, bilder du har sendt, samt dine tanker for hvordan du vil at siden skal se ut. Jeg sender deg utkastet i pdf format for korrektur og godkjenning. Deretter optimaliserer jeg logo, og grafikken for web.

Når tekst og design er klart begynner jeg å bygge websiden i Dreamweaver. Jeg bruker ikke designmaler, men lager websiden fra grunnen av. Jeg lager en test side slik at du får en riktig følelse av hvordan siden kommer til å fungere. Når du har godkjent siden, legger jeg den ut på ditt webhotell.

Hvilke program bruker du?

Jeg bruker Dreamweaver til webprogrammering og Adobe Photoshop og Illustrator til grafikk

Hva står CSS og (X)HTML for?

CSS (Cascading Style Sheets), eller stilark på norsk er et språk som brukes til å definere utseende på filer skrevet i HTML eller XML. CSS-filen definerer hvordan innholdet skal se ut.

(X)HTML (Extensible HyperText Markup Language) er et markeringsspråk som følger XML-standarden. XHTML er et mer fleksibelt språk og har strengere syntaksregler enn HTML. XHTML bestemmer hvor innholdet skal plasseres på siden.

Tilbyr du søkeoptimalisering (SEO)?

Nei, jeg tilbyr ikke profesjonell søkeoptimalisering. Jeg bygger søkemotorvennlige CSS (X)HTML baserte websider. Søkemotorene foretrekker nettsider med enkel design, ryddig og riktig koding.

Eksterne lenker

 

KONTAKTINFORMASJON

Ring meg på mobil: 905 83 846, eller send epost til: post@acdesign.no
Bruk gjerne kontaktskjema for henvendelser

Org.nr. 982 254 744